Olen kyllä varmasti yksi maailman onnekkkaimmista ihmisistä. Minulla on kolme ihanaa tyttölasta, ihana aviomies ja kaikki tarpeellinen materia ihanaa kotia myöten. Olen nauttinut äitiydestä ihan valtavasti. Elän nyt varmasti elämäni onnellisinta aikaa kun saan viettää aikaani noiden ihanien kullanmurujen kanssa. Elämälläni on selvä merkitys ja tehtävä. Olen todella tärkeä ihminen.  Kotimme on täynnä elämää; pienien jalkojen tepsutusta, naurunkiljahduksia ja rakkautta. En tiedä miten olisin kestänyt jos emme olisikaan voineet saada lapsia tai jos olisimme joutuneet käymään läpi vuosien lapsettomuushoitoja. Nämä naiset ja miehet ovat olleet mielessäni viime aikoina. Halusin auttaa joten tässä sitä nyt ollaan.

Päätin siis ottaa yhteyttä Väestöliittoon ja luovuttaa munasoluja. Olen lukenut munasolujen luovutuksesta jo joskus ensimmäisen lapseni syntymän aikoihin ja todenut jo silloin että asia kiinnostaa. Asia ei ollut ajankohtainen vuosiin, koska halusimme lisää lapsia ja useinmiten olin raskaana tai suunnittelin raskautta. Nyt kolmas tyttömme on 1,5-vuotias ja näillä näkymin viimeisemme, joten päätin ryhtyä toimeen.

Kävin tänään vastaanotolla ja prosessi päätettiin käynnistää samantien. Sain mukaani nenäsumutteet, joita alan käyttämään viikon kuluttua kahden viikon ajan. Tämän jälkeen menen taas ultraääneen ja saan pistokset 10-12 päiväksi ennen punktiota. Hoito ei sinänsä pelota tai mietitytä, enemmän mietin sitä pariskuntaa, joka saa kohta tietää että he ovat vuorossa seuraavina.  Mitkä ovat heidän ajatuksensa ja reaktionsa? Olen lukenut paein vauvapalstan lapsettomuusketjuja ihan mielenkiinnosta ja silloin tällöin törmään naisiin jotaka miettivät luovutetun munasolun käyttämistä. Heidän ajatuksensa kiinnostavat kovasti, mutta en rohkene kysäistä mitään, koska arvelen että aihe on aika arka. Jos joku tällainen nainen lukee juttujani niin olisi mukavaa jos kommentoisit näitä asioita joista kirjoitan.

Juttelimme vastaanotolla näistä motiiveistani ja ajatuksistani prosessia kohtaan. Oli mukavaa kuulla että minulle kerrotaan jos joku näistä munasoluista kiinnittyy kohtuun ja raskaus saa alkunsa. Mutta en kuitenkaan saa tietää sen enempää ja mielestäni se on ihan hyvä asia, koska muuten spekuloisin liikaa mielessäni. Mietin kuinka pian tälle parille/pareille ilmoitetaan että he ovat seuraavina vuorossa. Jos munasolujen keräyksestä saadaan yli 10 munasolua ne jaetaan kahdelle eri pariskunnalle. Ilmoitetaankohan automaattisesti kahdelle parille vain vain yhdelle. Kuitenkin tuo munasolujen istuttaminen pitää valmistella hyvin, joten ei kai sitä voi parin päivän varoitusajalla tehdä? Joutuuko toinen pari sitten pettymään jos soluja saadaankin kerätyksi alle 10?